top of page

SCHEER NIET MEER!

2023_12_17_logo VOETSMOOTH_astridweel7.jpg

Herken je dit? Wil je lekker naar het strand ben je vergeten daar de nodige maatregelingen voor te treffen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het ideaal is om geen omkijken te hebben naar stoppels, vergeten haartjes en huidirritaties. Overweeg jij ook een behandeling voor laserontharing? Dan is het raadzaam je eerst te verdiepen in de behandeling en je goed te laten informeren. Is een laserbehandeling geschikt voor jou? Welk resultaat mag jij verwachten en welk behandelplan past daar het beste bij? En natuurlijk ook de vraag: is het verstandig om in de zomer met de behandeling te starten? Ik geef je alvast antwoord op de meest gestelde vragen over laserontharing!

iStock-1181814806 (1).jpg

Hoe werkt laserontharing?

Tijdens een laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigment van de haarwortel en zonder andere huidstructuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifases van de haren. Het is echter zo, dat haren zich niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium bevinden. Om die reden zijn meerdere laserbehandelingen nodig. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen voldoende. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de zone. Voor het gelaat is dit meestal 5 tot 6 weken en voor het lichaam ongeveer 8 weken.

Is LASER hetzelfde als IPL?

Het zal het je vast niet ontgaan zijn dat het aanbod voor licht- en laserbehandelingen groot is. Er zijn veel aanbieders op de markt en de prijzen liggen soms wat uiteen. Veelal wordt de term laser onterecht gebruikt, wanneer het gaat om een behandeling met IPL. Het verschil is nogal technisch. In de praktijk komt het erop neer dat LASER specifieker en krachtiger is. De Diode ICE advantage
4-wave laser is een lasersysteem met 4 golflengtes waarmee goede resultaten worden bereikt. Hiermee werkt Voet & Smooth.

Met dit ltype laser kunnen ook donkere huidtypes worden behandeld.

iStock-1373245696 (1).jpg
iStock-1682353499 (1).jpg

Het beste resultaat

Zijn jouw haren dik en donker, dan ben je het beste af! Gemiddeld bereiken we dan zo’n 80-90% verwijdering van de haren. Naarmate de haren dunner worden, bevatten ze ook minder pigment. Het effect kan hierdoor minder groot zijn. Blonde, grijze en ook rode haren kunnen om deze reden minder goed behandeld worden. Ben je van plan het laserontharingsprogramma te starten, dan zal ik samen met jou de gewenste zone beoordelen op geschiktheid. Op basis daarvan, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Je kunt hiervoor een intake boeken, het is vrijblijvend en kost je niets.

Ik heb last van ingegroeide haren en huidirritaties. Kan ik een behandeling ondergaan?

Jazeker! Door waxen en gebruik van scheermesjes waarmee we onze haren steeds kort kunnen afscheren, krullen de haren soms terug in de huid en kunnen ze moeilijker terug groeien. Met als gevolg: ingegroeide haren, huidirritaties en verkleuringen. Laserontharing kan dit probleem juist oplossen waarna de huid zich ook weer herstelt. Ook bij een milde vorm van hydradenis suppurativa, waarbij in de oksels en liezen vaak ook sprake is van ingegroeide haren, kan laserontharing helpen de huidaandoening te verminderen.

iStock-1171568958 (1).jpg

Laserontharing wordt ook wel definitief ontharen genoemd. Ben ik er echt voorgoed vanaf?

Je zal definitief een vermindering van de haargroei bereiken, hoe heerlijk klinkt dat! Maar kijk er niet gek van op, als je na een serie van behandelingen toch nog nieuwe haartjes ziet. Het is raadzaam om ieder jaar voor een onderhoudsbehandeling terug te komen. De overgebleven haarzakjes in het behandelde gebied bevinden zich namelijk in een rustfase. Deze haarzakjes maken geen haren aan, waardoor deze (nog) niet vernietigd kunnen worden. Onder bepaalde omstandigheden (zoals hormonale veranderingen) Haarzakjes kunnen op een later moment alsnog actief worden. 

Tot slot... Is het verstandig om in de zomer
te starten met laserontharen?

Het is niet ideaal, maar wanneer de huid niet teveel zon heeft gezien, is het mogelijk. Een laserbehandeling op een aan zon blootgestelde huid is echter niet veilig. Het kan pigmentverschuivingen of zelfs verbranding veroorzaken. Behandelgebieden zoals de oksels en bikinilijn zijn doorgaans wel mogelijk om te behandelen gedurende de zomer. Echter, de beste periode om te starten is september. Dan weet je zeker dat je volgende zomer bikiniproof bent! Heb je andere vragen over laserontharing? Kom gerust langs voor een persoonlijk consult! September zit altijd snel vol, dus wees er snel bij!

iStock-1684258355 (1).jpg
bottom of page